A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Безоплатна правова допомога

Звільнення від ПДВ та сплати митних зборів на ввезення генераторів та акумуляторів

З огляду на досить складну ситуацію в енергетичній системі та у зв’язку із  необхідність підтримки населення та підприємців, Кабінетом Міністрів України було опублікувано постанову від 9 листопада 2022 р. № 1260 «Про внесення змін до переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість та які звільняються від сплати ввізного мита», (далі - Постанова КМУ                  № 1260)якою розширив перелік імпортних товарів, що можуть завозитись в Україну без сплати ввізного мита та ПДВ. Разом із тим Верховною Радою України з метою відновлення енергетичної інфраструктури 13 грудня 2022 року ухвалено законопроекти №8196 та №8197, якими вносяться зміни до Податкового та Митного кодексів, що передбачають звільнення імпорту генераторів та іншого енергообладнання, а також засобів супутникового зв’язку від сплати мита та ПДВ.

16:11 09.01.2023

Перевірка документів в осіб, огляд речей, транспортних засобів, багажу житла під час дії правового режиму воєнного стану

З 24 лютого 2022 року на всій території нашої держави почали діяти певні обмеження, які спрямовані на забезпечення правового режиму воєнного стану. Одним із  заходів забезпечення правового режиму воєнного стану, які передбачені Законом України «Про правовий режим воєнного стану» та стосуються фізичних осіб, є право уповноважених органів перевіряти документи в осіб, а в разі потреби проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу житла громадян, за винятком обмежень, встановлених Конституцією України.

16:10 09.01.2023

Презентація результатів роботи Кременецького місцевого центру з надання БВПД та сектору Зборівське бюро правової допомоги

Основними завданнями місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги є захист прав громадян шляхом забезпечення рівного доступу до правосуддя та правової інформації, а також посилення правової спроможності  територіальних громад та соціально вразливих груп населення.

09:39 22.12.2022

Уточнення порядку бронювання військовозобов’язаних

В умовах продовженого воєнного стану (до 19 лютого 2023 року) Міністерством аграрної політики та продовольства України (далі - Мінагрополітики) 09 вересня 2022 року опубліковано оновлення Уточненого Порядку бронювання військовозобов’язаних (далі - Уточнення), відповідно до якого відбуватиметься бронювання військовозобов’язаних працівників у органах державної влади, підприємствах, установах, організаціях, які задовольняють потреби Збройних Сил України.

12:36 20.12.2022

Отримання одноразової грошової допомоги військовослужбовцю, ввійськовозобов’язаному, резервісту або особі, звільненій з військової служби (зміни)

29 липня 2022 року прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо призначення і виплати одноразової грошової допомоги»  № 2489-IX, яким внесено зміни до пункту 4 статті 16-3 що стосуються призначення та виплати одноразової грошової допомоги. 

12:33 20.12.2022

Особливості податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного стану

Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» внесені наступні зміни. 

12:31 20.12.2022

Забезпечення доступного іпотечного кредитування громадян України

Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову "Деякі питання забезпечення приватним акціонерним товариством "Українська фінансова житлова компанія" доступного іпотечного кредитування громадян України" від 2 серпня 2022 р. № 856, яка набула чинності 01 жовтня 2022 року. Вище зазначеною Постановою передбачено, що приватне акціонерне товариство «Українська фінансова житлова компанія» буде забезпечувати відповідні категорії населення доступним житлом шляхом надання кредитів, забезпечених предметом іпотеки.

12:01 07.11.2022

Укладення шлюбу з військовослужбовцем та його розірвання в умовах воєнного стану

У зв’язку з повномасштабним військовим вторгненням російської федерації в Україну та введенням 24 лютого 2022 року Указом Президента України № 64 воєнного стану,  для військовослужбовців, котрі не мають можливості бути фізично присутніми під час реєстрації , державою розроблено окремий механізм реєстрації шлюбу.

11:59 07.11.2022

Примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану

Відповідно до положень статті 41 Конституції України ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Примусове відчуження об'єктів права приватної власності може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності з подальшим повним відшкодуванням його вартості та допускається лише в умовах воєнного чи надзвичайного стану.

11:59 07.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних