A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Звільнення від ПДВ та сплати митних зборів на ввезення генераторів та акумуляторів

Дата: 09.01.2023 16:11
Кількість переглядів: 119

З огляду на досить складну ситуацію в енергетичній системі та у зв’язку із  необхідність підтримки населення та підприємців, Кабінетом Міністрів України було опублікувано постанову від 9 листопада 2022 р. № 1260 «Про внесення змін до переліку товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість та які звільняються від сплати ввізного мита», (далі - Постанова КМУ                  № 1260)якою розширив перелік імпортних товарів, що можуть завозитись в Україну без сплати ввізного мита та ПДВ. Разом із тим Верховною Радою України з метою відновлення енергетичної інфраструктури 13 грудня 2022 року ухвалено законопроекти №8196 та №8197, якими вносяться зміни до Податкового та Митного кодексів, що передбачають звільнення імпорту генераторів та іншого енергообладнання, а також засобів супутникового зв’язку від сплати мита та ПДВ.

Так відповідно до Постанови КМУ № 1260 до товарів, операції з ввезення та постачання на митну територію України звільняються від оподаткування податком на додану вартість та від сплати ввізного мита, додано наступні позиції:

  • Обладнання та пристрої для фільтрування або очищення води;

  • Електрогенераторні установки;

  • Трансформатори (крім товарів цивільної авіації);

  • Акумулятори електричні, в тому числі і літій-іонні, сепаратори для них, будь-якої форми;

  • Електрична апаратура для комутації або захисту електричних кіл чи для приєднання до електричних кіл або в електричних колах (наприклад, вимикачі, перемикачі, роз'єднувачі, запобіжники плавкі, блискавковідводи, обмежувачі напруги, пристрої для гасіння стрибків напруги, штепсельні вилки і розетки та інші з’єднувачі, коробки з’єднання), для напругине більш як 1 000 В та понад 1 000 В;

  • З’єднувачі для оптичних волокон, волоконно-оптичних джгутів або кабелів;

  • Пульти, панелі, розподільні щити;

  • Ізолятори.

Разом із цим при ввезенні товарів або обладнання, які звільняються від сплати мита та ПДВ, їх потрібно просто задекларувати, вказавши у митній декларації код УКТЗЕД та найменування товару.

Декларувати дані товари не потрібно у наступних випадках:

 

  • сумарна фактурна вартість товарів не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі або у супроводжуваному багажі;

  • сумарна фактурна вартість товарів не перевищує еквівалент 150 євро, що переміщуються (пересилаються) на митну територію України на адресу одного одержувача в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях, на адресу одного одержувача в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, та у несупроводжуваному багажі.

Даний пільговий період для  фізичних та юридичних осіб буде діяти до    13 травня 2023 року та розповсюджуватиметься як на самостійне ввезення так і на поштовечи експрес-відправлення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних