A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Уточнення порядку бронювання військовозобов’язаних

Дата: 20.12.2022 12:36
Кількість переглядів: 167

В умовах продовженого воєнного стану (до 19 лютого 2023 року) Міністерством аграрної політики та продовольства України (далі - Мінагрополітики) 09 вересня 2022 року опубліковано оновлення Уточненого Порядку бронювання військовозобов’язаних (далі - Уточнення), відповідно до якого відбуватиметься бронювання військовозобов’язаних працівників у органах державної влади, підприємствах, установах, організаціях, які задовольняють потреби Збройних Сил України.

Так відповідно до статті 25  Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів та виконання мобілізаційних завдань (замовлень). Тобто,  пропозицій на бронювання військовозобов’язаних працівників, будуть розглядатися лише від підприємств, установ та організації, в тому числі і агропромислового сектору,що виконують мобілізаційні завдання відповідно до укладених договорів. Підтвердженням дії такого договору є лист-розпорядження від органів місцевого самоврядування, з обов’язковим посиланням на таке розпорядження  від обласних або військових державних адміністрацій.

У питанні змін, щодо порядку подання пропозицій на бронювання,з метою ефективного роботи підприємств, що забезпечують потреби військових формувань та національної економіки за галузевою ознакою, в числі агропромислового сектору (для проведення ефективної посівної діяльності) рекомендується надсилати відповідні пропозиції до Мінагрополітики на  електронну адресу Agromobplan2022@gmail.com,    або до обласної військової адміністрації згідно територіального принципу. Вартим уваги є те, що не допускається одночасне подання таких пропозицій, як до обласної військової адміністрації, так і до Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Водночас не підлягають бронюванню наступні категорії:

  • військовозобов’язані, які мають посвідчення про відстрочку від призову на військову службу на період мобілізації та на воєнний час;

  • які не перебувають у трудових відносинах з підприємством;

  • які не перебувають на військовому обліку військовозобов’язаних (призовники (до 27 років);

  • особи, які досягли граничного віку перебування у запасі;

  • особи, які за станом здоров’я визнані непридатними до військової служби та  виключені з військового обліку;

  • у особи відсутнє військове звання або військово-облікова спеціальність;

  • які мають дефіцитну для Збройних Сил України військово-облікову спеціальність;

  • які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації на підставі статті 23 Закону України  “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

Також, бронюванню не підлягають посади працівників, що не є визначальними для забезпечення сталого функціонування підприємств, не є дефіцитними на ринку праці та можуть бути замінені невійськовозобов’язаними громадянами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.