A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Презентація результатів роботи Кременецького місцевого центру з надання БВПД та сектору Зборівське бюро правової допомоги

Дата: 22.12.2022 09:39
Кількість переглядів: 112

Основними завданнями місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги є захист прав громадян шляхом забезпечення рівного доступу до правосуддя та правової інформації, а також посилення правової спроможності  територіальних громад та соціально вразливих груп населення.

Попри введення воєнного стану та енергетичну ситуацію в країні протягом січня – листопада 2022 року до Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась 6103 осіб, з них за отриманням первинної правової допомоги звернулося 5553 особи та 550 осіб написали заяви про надання БВПД.

З метою розширення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги жителів Кременецького та Тернопільського районів, які знаходяться в зоні юрисдикції Кременецького місцевого центру з надання БВПД, його працівники проводять інформаційно-просвітницькі заходи у територіальних громадах, в органах місцевого самоврядування та виконавчої влади, громадських організаціях, трудових колективах та органах самоорганізації населення. Так з метою підвищення правової обізнаності  громадян,  фахівцями місцевого центру у  2022 році  проведено 153 правопросвітницьких заходи для жителів територіальних громад, у трудових колективах підприємств, установ, організацій, з студентами і учнями навчальних закладів. Також здійснено  112 виступів на радіо та надруковано публікацій у газетах, а на офіційних сайтах партнерів розміщено 296 роз'яснень правового характеру.  Для забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги у віддалених населених пунктах, працівниками центру забезпечено роботу понад 25мобільних консультаційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.         

Говорячи про роботу сектору Зборівське бюро правової допомоги то, варто зазначити, що  протягом січня-листопада 2022 року до бюро правової допомоги звернулось 1236 осіб, з яких 1192 надано відповідні консультації та у 44 громадян прийнято звернення на надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

З метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги жителів віддалених населених пунктів, працівники бюро постійно проводять правопросвітницькі заходи у територіальних громадах, органах місцевого самоврядування та виконавчої влади, громадських організаціях, трудових колективах та органах самоорганізації населення. Усього за 11 місяців поточного року проведено 30 таких  заходів. Особливо слід відмітити плідну співпрацю Зборівського бюро правової допомоги з Комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» Зборівської міської ради, Зборівським центром дитячої та юнацької творчості, Публічною бібліотекою Зборівської міської ради, Тернопільським районним сектором № 3 філії Державної установи “Центр пробації” в Тернопільській області з якими спільно організовуються і проводяться семінари, круглі столи, спільні правопросвітницькі заходи та прийоми громадян. Крім того, бюро плідно співпрацює з Молодіжним конгресом Зборівської міської ради, з якими протягом року проведено ряд зустрічей, бесід та переглядів фільмів на правову тематику.

Варто виділити і співпрацю Зборівського бюро правової допомоги з місцевою газетою «Зборівська дзвіниця», де періодично на безоплатній основі друкуються правові роз’яснення працівників бюро.

Також, плідною є співпраця бюро правової допомоги з Озернянською, Залозецькою сільськими та Зборівською міською радам, які на своїх офіційних сайтах висвітлюються підготовлені працівниками бюро роз’яснення правового характеру.  А ще Зборівською міською радою було надано приміщення для роботи консультаційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, де у разі необхідності надаються консультації внутрішньо переміщеним особам, які через повномасштабне вторгнення росії були змушені залишити свої домівки.

Крім того, у зв’язку з енергетичною ситуацією в країні, працівниками бюро здійснюється робота консультаційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги і в «Пунктах незламності» до яких звертаються громадяни, щоб погрітися та зарядити телефони.

Варто відмітити, що працівниками бюро проведено прийом громадян у 56 мобільних консультаційних пунктах доступу до БПД, куди за правовою допомогою звернулось 218 осіб.

Окрім вищезазначеної роботи, фахівці бюро правової допомоги  протягом 2022 року забезпечували надання безоплатної вторинної правової допомоги, яке передбачало складання документів  процесуального характеру та здійснення представництва інтересів осіб в судах. У більшості справ до яких були залучені фахівці бюро виносилися позитивні рішення.

Нагадуємо, що отримати безкоштовні юридичні консультації та безоплатну вторинну правову допомогу, послуги адвоката, громадяни можуть, звернувшись до Зборівського бюро правової допомоги за адресою: м. Зборів, вул. Богдана Хмельницького, 47 (2 поверх); тел. (03540) 2-21-70 та Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Кременець, вул. Шевченка, 59А; тел. (03546) 2-52-33, Skype: kremeneckiy_mc. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних