Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

ГУ ДПС у Тернопільській області інформує

Чи вважаються пільгою положення ст. 283 ПКУ

Підпунктом 17.1.4 п. 17.1 ст. 17 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) передбачено, що платник податків має право користуватися податковими пільгами за наявності підстав у порядку, встановленому ПКУ.

15:24 27.10.2023

Як подати повідомлення про корупційні дії

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС інформує про те, що ДПС України внесено зміни до Методичних рекомендацій з питань прийняття та розгляду повідомлень про корупцію в органах Державної податкової служби. Зокрема розширено коло способів надходження/подачі до ДПС повідомлень про корупцію, у зв’язку із прийняттям у промислову експлуатацію ІКС «Єдиний портал повідомлень викривачів» та підключення до нього Державної податкової служби України.

15:23 27.10.2023

Які підстави анулювання ліцензії на виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним та чи передбачено повернення коштів у разі дострокового анулювання ліцензії?

Порядок видачі та анулювання ліцензії на виробництво, зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним врегульовано нормами Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» із змінами і доповненнями (далі – Закон № 481).

15:20 26.10.2023

Щодо включення до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків – внутрішньо переміщеної особи дохід у вигляді благодійної допомоги

Відповідно до п. 2 частини першої ст. 1 Закону України від 05 липня 2012 року № 5073-VI «Про благодійну діяльність та благодійні організації» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 5073) благодійна діяльність – це добровільна особиста та/або майнова допомога для досягнення визначених Законом № 5073 цілей, що не передбачає одержання благодійником прибутку, а також сплати будь-якої винагороди або компенсації благодійнику від імені або за дорученням бенефіціара.

15:19 26.10.2023

Закон України № 3219: відповідальність за порушення вимог Закону № 265

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (Закон № 265).

15:18 26.10.2023

За 9 місяців податківці Тернопільщини зафіксували 340 порушень при здійсненні торгівлі алкоголем, тютюном та пальним

Упродовж січня-вересня цього року фахівцями Головного управління ДПС у Тернопільській області проведено 335 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями,  тютюновими виробами та пальним.

15:18 26.10.2023

Щодо відповідальності: платники єдиного податку першої та другої груп не сплатили та/або сплатили не в повному обсязі авансові внески за січень-березень 2022 року

Відповідно до п. 295.1 ст. 295 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

15:17 25.10.2023

Тимчасово окупована територія: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Згідно з п.п. 69.22 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) рішення про встановлення податкових пільг приймаються стосовно об’єктів житлової/нежитлової нерухомості, у тому числі їхніх часток, які внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, зазнали незначних пошкоджень, придатні для проживання/використання за цільовим призначенням (відповідно) та підлягають відновленню шляхом поточного ремонту.

15:16 25.10.2023

Чи є підставою для анулювання реєстрації платника ЄП першої-третьої групи наявність податкового боргу з податків та зборів, який виник у період дії воєнного стану в Україні?

Відповідно до п.п. 3 п. 299.10 ст. 299 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) реєстрація платником єдиного податку є безстроковою та може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу, зокрема, у випадках, визначених п.п. 298.2.3 п. 298.2 ст. 298 ПКУ.

14:31 24.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних