Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

ГУ ДПС у Тернопільській області інформує

Інформація щодо часток для зарахування до бюджетів місцевого самоврядування частини акцизного податку з виробленого в Україні та з ввезеного на митну територію України пального

Відповідно до п. 4 Порядку зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та з ввезеного на митну територію України пального до бюджетів місцевого самоврядування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2022 року № 1427 (далі – Порядок № 1427) ДПС двічі на рік визначає відповідно до п. 3 Порядку № 1427 частки для зарахування частини акцизного податку до бюджетів місцевого самоврядування (далі – частки) у розрізі бюджетів місцевого самоврядування з урахуванням актуального довідника місцевих бюджетів, оприлюднює такі частки на своєму офіційному сайті та надає їх Казначейству згідно із структурою та форматом даних, передбаченими відповідним протоколом обміну інформацією між ДПС та Казначейством, не пізніше 15 січня та 15 липня.

12:19 16.10.2023

В якій валюті складається Звіт про використання коштів/електронних грошей, виданих на відрядження або під звіт за кордон, якщо повернення невикористаних коштів працівником здійснюється в іноземній валюті?

Згідно з частиною четвертою ст. 5 Закону України від 21 червня 2018 року № 2473-VIII «Про валюту і валютні операції», із змінами та доповненнями, порядок проведення розрахунків за валютними операціями визначається Національним банком України (далі – НБУ).

12:18 16.10.2023

Чи зобов’язаний застосовувати СГ РРО та/або ПРРО при реалізації товарів, робіт (послуг), оплата за які здійснюється за допомогою QR-коду?

Відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

15:32 10.10.2023

До якого бюджету ФО повинна сплатити суму податкового зобов’язання з ПДФО, задекларовану в податковій декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація), якщо після подання такої Декларації вона змінила місце проживання?

Відповідно до п. 49.1 ст. 49 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податкова декларація подається за звітний період в установлені ПКУ строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.

15:31 10.10.2023

Наслідки несплати або несвоєчасної сплати єдиного внеску

Правові та організаційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внеску, умови та порядок його нарахування і сплати регулюються Законом України від 08 липня 2010 року №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальна страхування».

15:31 10.10.2023

Майже 373 мільйонів гривень військового збору спрямували жителі Тернопільщини на обороноздатність країни

Упродовж січня-вересня цього року до бюджету надійшло 372,9 млн грн військового збору. Надходження перевищили показник дев’яти місяців минулого року на 40,3  млн гривень.

12:02 09.10.2023

Відповідно до п.п. 14.1.114 прим. 2 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) мінімальне податкове зобов’язання – мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податк

Згідно з п. 12 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані вести в порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів, здійснювати продаж лише тих товарів (послуг), що відображені в такому обліку. Порядок та форма обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. При цьому суб’єкт господарювання зобов’язаний надати контролюючим органам на початок проведення перевірки документи (у паперовій або електронній формі), що підтверджують облік та походження товарних запасів (зокрема, але не виключно, документи щодо інвентаризації товарних запасів, документи про отримання товарів від інших суб’єктів господарювання та/або документи на внутрішнє переміщення товарів, які на момент перевірки знаходяться у місті продажу (господарському об’єкті)).

12:20 06.10.2023

Чи подає платник ЄП другої-третьої груп, який має у власності як фізособа земельні ділянки сільськогосподарського призначення, проте не використовує їх у своїй підприємницькій діяльності, Додаток 2 у складі податкової декларації платника ЄП – ФОП?

Відповідно до п.п. 14.1.114 прим. 2 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) мінімальне податкове зобов’язання – мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до ПКУ. Сума мінімальних податкових зобов’язань, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить одній юридичній або фізичній особі, у тому числі фізичній особі – підприємцю, є загальним мінімальним податковим зобов’язанням.

12:19 06.10.2023

Податківці Тернопільщини виявляють незаконні пункти обміну валют

Працівники підрозділів податкового аудиту ГУ ДПС у Тернопільській області на постійній основі здійснюють активні заходи податкового контролю в частині проведення операцій з обміну іноземної валюти.

09:34 06.10.2023

За підприємницьку діяльність без реєстрації – фінансова відповідальність

Нещодавно працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Тернопільській області під час відпрацювання місць торгівлі на одному з ринків Тернополя виявили особу, яка здійснювала господарську діяльність без реєстрації як фізичної особи – підприємця.

09:33 06.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних