Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

ГУ ДПС у Тернопільській області інформує

Нюанси заповнення графи 2 «Код ознаки надання інформації» розд. 3 повідомлення за формою № 20-ОПП про об’єкти оподаткування

Відповідно до п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України, платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти контролюючі органи за основним місцем обліку про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням згідно з розд. VIII Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 1588), шляхом подання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП (далі – повідомлення за ф. № 20-ОПП).

10:08 26.12.2023

Куди сплачувати ПДФО та подавати Розрахунок при зміні (у тому числі ФОП) протягом поточного бюджетного року місцезнаходження, пов’язаного зі зміною адміністративного району?

Згідно з п.п. 168.4.4 п. 168.4 ст. 168 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) юридична особа за своїм місцезнаходженням та місцезнаходженням не уповноважених сплачувати податок відокремлених підрозділів, відокремлений підрозділ, який уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) до бюджету податок на доходи фізичних осіб, за своїм місцезнаходженням одночасно з поданням документів на отримання коштів для виплати належних платникам податку доходів, сплачує (перераховує) суми утриманого податку на відповідні рахунки, відкриті в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, за місцезнаходженням відокремлених підрозділів, а у випадках, передбачених ПКУ, – за місцезнаходженням земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених в натурі (на місцевості).

10:07 26.12.2023

Коли введено в дію марки акцизного податку нового зразка

Відповідно до ст. 11 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями алкогольні напої та тютюнові вироби, які виробляються в Україні, а також такі, що імпортуються в Україну, позначаються марками акцизного податку в порядку, визначеному законодавством.

10:06 26.12.2023

До якого контролюючого органу необхідно звертатись власникам декількох об’єктів житлової/нежитлової нерухомості, розміщених в різних населених пунктах, для проведення звірки

Відповідно до п.п. 266.7.3 п. 266.7 ст. 266 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо:

10:05 26.12.2023

Фіскальний чек повинен містити усі обов’язкові реквізити

В Головному управлінні ДПС у Тернопільській області нагадують суб'єктам господарювання, що здійснюють розрахункові операції, на обов’язкове дотримання вимог Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів (далі - Положення), затвердженого наказом Міністерства фінансів України 21 січня 2016 року №13 щодо зазначення в фіскальному чеку обов’язкових реквізитів.

10:04 22.12.2023

На Тернопільщині до зведеного бюджету надійшло 77,8 млн грн сплаченого податкового боргу

За січень-листопад в абсолютному значенні податковий борг зменшили 495 підприємств, які допустили його на початок року, на загальну суму 97,8 млн гривень. Про це повідомили в управлінні по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Тернопільській області. При цьому 382 суб’єкти господарювання сплатили повністю заборговану суму, а це – 72,8 млн гривень.

10:02 22.12.2023

Відрядження протягом доби здійснено як на території України так і за її межами: який розмір добових враховується при визначенні об’єкту оподаткування ПДФО

Відповідно до п.п. 165.1.11 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються, зокрема, кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт і розраховані згідно із п. 170.9 ст. 170 ПКУ.

10:01 22.12.2023

До якого контролюючого органу платник ЄП (першої-третьої груп) подає податкову декларацію платника ЄП – ФОП та сплачує ЄП у разі зміни податкової адреси, яка пов’язана зі зміною адміністративного району?

Згідно з п. 291.2 ст. 291 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) спрощена система оподаткування, обліку та звітності – це особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених п. 297.1 ст. 297 ПКУ, на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених главою 1 розд. XIV ПКУ, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.

10:01 22.12.2023

За 11 місяців місцеві бюджети Тернопільщини отримали 284,1 млн грн податку на нерухомість

З початку цього року власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів Тернопілля 284,1 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 132,2 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

10:55 21.12.2023

Можуть скористатися правом на податкову знижку внутрішньо переміщені особи

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що особи, які мають статус ВПО (внутрішньо переміщеної особи), орендують житло, не мають у власності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої поза межами тимчасово окупованої території України та не отримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриття витрат на проживання, можуть скористатися правом на податкову знижку. Для цього слід подати до податкових органів декларацію про майновий стан і доходи. До декларації необхідно додати копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, копію договору оренди житла, платіжні та розрахункові документи, що підтверджують факт сплати.

10:54 21.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних