Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

ГУ ДПС у Тернопільській області інформує

Код класифікації доходів бюджету для сплати платником податків розрахованої в додатку Ф4 до податкової декларації про майновий стан і доходи суми ПДФО з доходів від продажів об’єктів нерухомого/рухомого майна

Відповідно до п.п. 164.2.4 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається, зокрема, частина доходів від операцій з майном, розмір якої визначається згідно з положеннями ст.ст. 172 та 173 ПКУ.

12:42 18.12.2023

Малий бізнес сплатив до бюджетів тергромад Тернопільщини понад 941 млн грн єдиного податку

Незважаючи на численні випробування, які випали на долю малого бізнесу в Україні за останні кілька років, більшість його представників, усвідомлюючи відповідальність за фінансову безпеку країни, доброчесно сплачує податки.

11:53 15.12.2023

Зміна податкової адреси фізособи – підприємця на загальній системі оподаткування: подання звітності

Відповідно до п. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування подають до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб.

11:52 15.12.2023

Коли дата у квитку та в наказі про відрядження не збігається: нюанси оподаткування

Основним документом, який регулює відрядження працівників органів державної влади, підприємств, установ та організацій, що повністю або частково фінансуються за рахунок бюджетних коштів, є Інструкція про службові відрядження в межах України та за кордон, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 13.03.1998 № 59 із змінами та доповненнями (далі – Інструкція № 59).

11:52 15.12.2023

Договір про спільну діяльність: заповнення заяви за ф. № 1-ОПП при взятті на облік

Відповідно до п. 64.6 ст. 64 Податкового кодексу України взяття на облік договору про спільну діяльність здійснюється шляхом додаткового взяття на облік учасника договору про спільну діяльність як платника податків – відповідального за утримання та внесення податків до бюджету під час виконання договору.

11:51 15.12.2023

Власникам «зайвої» нерухомості варто уточнити нарахування податку у ЦОПах

Управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що в поточному році сформовано 92,5 тис. податкових повідомлень-рішень з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на суму 204,2 млн гривень. Всі рішення надіслано громадянам засобами поштового зв’язку. Значна частина таких повідомлень-рішень повернулась до податкової служби з поміткою Укрпошти «за закінченням терміну зберігання» або «адресат вибув».

11:50 14.12.2023

Який порядок реєстрації платником податку на прибуток нерезидента (іноземної компанії, організації), який здійснює господарську діяльність на території України?

Порядок взяття на облік та реєстрації нерезидентів у контролюючих органах встановлено розд. V Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 1588), згідно з п. 5.1 якого, при настанні першої із подій стає на облік та/або реєструється платником податку на прибуток юридична особа, що утворена відповідно до законодавства іншої країни (іноземна компанія/нерезидент), яка:

11:50 14.12.2023

Платники податків Тернопільщини отримали понад 90,6 тисяч адмінпослуг

Протягом січня-листопада 2023 року фахівці структурних підрозділів ГУ ДПС у Тернопільській області надали 90633 адміністративних послуг, що на 9961 послуг більше, ніж за аналогічний період 2022 року. У тому числі ДПІ та управлінням податкових сервісів у січні-листопаді 2023 року надано 62136 адмінпослуг, порівняно з аналогічним періодом 2022 року кількість наданих послуг збільшилася на 6513.

11:49 14.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних