Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

ГУ ДПС у Тернопільській області інформує

Загальна система оподаткування: уточнення помилок, що містяться в раніше поданій податковій декларації про майновий стан і доходи

Відповідно до п. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) фізичні особи – підприємці подають до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб.

11:07 08.12.2023

Ставки ПДФО для оподаткування доходів фізосіб, отримані від продажу протягом звітного податкового року двох земельних ділянок сільськогосподарського призначення у вигляді часток (паю), які були отримані у спадщину

Відповідно до п. 172.1 ст. 172 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) не оподатковується один раз протягом звітного податкового року, за умови перебування такого майна у власності платника податку більше трьох років, дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну):

10:11 07.12.2023

Заповнення полів заяви за ф. № 1-ОПП юрособою, відомості щодо яких не містяться в ЄДР, у разі зміни місцезнаходження, призначення керівника, головного бухгалтера тощо

Відповідно до п. 66.1 ст. 66 Податкового кодексу України підставами для внесення змін до облікових даних платників податків є, зокрема, інформація органів державної реєстрації та документально підтверджена інформація, що надається платниками податків.

10:09 07.12.2023

Внесок до статутного фонду від засновника ОЗ: право у платника ПДВ на податковий кредит

Відповідно до п.п. «а» п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) об’єктом оподаткування є операції платників податку з постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 ПКУ у тому числі операції з безоплатної передачі та з передачі права власності на об’єкти застави позичальнику (кредитору), на товари, що передаються на умовах товарного кредиту, а також з передачі об’єкта фінансового лізингу у володіння та користування лізингоодержувачу/орендарю.

10:08 07.12.2023

Яким чином заповнюється розд. І або розд. ІІ податкової декларація з плати за землю з типом «Уточнююча» для відображення зменшення суми податкового зобов’язання із земельного податку або орендної плати

Підпунктом 69.14 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) врегульовано особливості оподаткування платою за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) у період дії воєнного стану в Україні.

10:08 06.12.2023

Як в електронному кабінеті при заповненні Заяви про скасування реєстрації РРО за ф. № 4-РРО додати реєстраційне посвідчення за ф. № 3-РРО?

Згідно з п. 1 глави 4 розд. II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 (далі – Порядок № 547), реєстрація реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) діє до дати скасування реєстрації РРО, що відбувається, зокрема, у випадку, коли суб’єктом господарювання подано заяву про скасування реєстрації РРО за формою № 4-РРО (додаток 4 до Порядку № 547) (ідентифікатор форми J/F 1313605) (далі – заява про скасування реєстрації).

10:07 06.12.2023

Який тип об’єкта оподаткування при заповненні повідомлення за ф. № 20-ОПП необхідно обрати СГ, якщо у довіднику типів об’єктів оподаткування відсутня потрібна назва, як наприклад, продаж кавових напоїв у МАФі?

Обрання відповідного типу об’єкта оподаткування або об’єкта, пов’язаного з оподаткуванням або через який провадиться діяльність (далі – об’єкт оподаткування), із рекомендованого довідника типів об’єктів оподаткування (далі – довідник) (https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/127294.html) здійснюється з урахуванням виду діяльності, для якої такий об’єкт оподаткування відкривається, створюється чи реєструється, та відповідності об’єкта за своїм функціональним призначенням до наявного типу у довіднику.

10:07 06.12.2023

Чи зобов’язані СГ повідомляти контролюючий орган про зберігання пального, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки

Статтею 18 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами і доповненнями (далі – Закон № 481) встановлено, що на період дії воєнного стану на території України та протягом 30 днів з дня його припинення або скасування:

10:06 06.12.2023

Нове у заповненні декларації державного службовця

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС відповідно до інформації, розміщеної на офіційному веб-сайті НАЗК, інформує про те, що після відновлення декларування 12 жовтня 2023 року, ухвалений Верховною Радою України Закон визначив, що відтепер у розділі декларації 12.1 «Банківські та інші фінансові установи, у тому числі за кордоном, у яких у суб’єкта декларування або членів його сім’ї відкриті рахунки або зберігаються кошти, інше майно» не потрібно вказувати номери рахунки, так звані IBAN. Треба зазначити лише фінансові установи, в яких відкрито банківські рахунки.

10:05 06.12.2023

Чи передбачена відповідальність за відсутність у фіскальному чеку реквізитів рядків 11-18, якщо СГ не має можливості поєднати РРО/ПРРО з платіжним терміналом (POS-терміналом)

Правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних РРО (далі – ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг встановлені Законом України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) та нормативно-правовими актами, прийнятими на його виконання.

16:27 05.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних