Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

ГУ ДПС у Тернопільській області інформує

Основні випадки подання податкової декларації про майновий стан і доходи

Відповідно до норм розділу IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ) обов’язок щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) у платників податків виникає при отриманні:

11:31 05.02.2024

У січні місцеві бюджети області отримали понад 610 млн гривень податків і зборів

Упродовж січня податкові надходження до місцевих бюджетів Тернопільщини склали 610,7 млн гривень. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун,

11:30 05.02.2024

Яким чином фізособи, щодо яких внесено до ЄДР запис про припинення підприємницької діяльності ФОП, можуть отримати довідки щодо доходів за період здійснення підприємницької діяльності

Підпунктом 16.1.1 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що платник податків зобов’язаний стати на облік у контролюючих органах в порядку, встановленому законодавством України.

11:29 05.02.2024

Про щорічну індексацію нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що відповідно до вимог Податкового кодексу України (далі – ПКУ) нормативна грошова оцінка земель є базою оподаткування для плати за землю (стаття 271 ПКУ) та для єдиного податку четвертої групи (стаття 2911 ПКУ).

11:29 02.02.2024

У які строки та куди ФОП – платником ЄП четвертої групи сплачується позитивне значення різниці між сумою загального мінімального податкового зобов’язання та загальною сумою сплачених податків, зборів, платежів та витрат на оренду земельних ділянок?

Відповідно до абзацу першого п. 297 прим. 1.1 ст. 297 прим. 1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники єдиного податку – власники, орендарі, користувачі на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, а також голови сімейних фермерських господарств, у тому числі щодо земельних ділянок, що належать членам такого сімейного фермерського господарства та використовуються таким сімейним фермерським господарством, зобов’язані подавати додаток з розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання у складі податкової декларації за податковий (звітний) рік.

11:36 01.02.2024

На Тернопільщині знову активізувалися «шахраї», які від імені податківців вимагають гроші у підприємців

Головне управління ДПС у Тернопільській області доводить до відома широкого кола громадськості Тернопільщини про те, що у січні поточного року в обласному центрі та районах області активізувались спроби невстановлених шахраїв злочинним шляхом заволодіти матеріальними цінностями у вигляді грошових коштів суб’єктів підприємницької діяльності.

11:36 01.02.2024

Чи можуть платники єдиного податку першої та другої груп, які не скористались правом щодо несплати єдиного податку, повернути кошти або використати як переплату у майбутніх періодах

Відповідно до п.п. 16.1.4 п. 16.1 ст.16 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податків зобов’язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених ПКУ та законами з питань митної справи.

16:37 30.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних