A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Фізична активність допомагає знизити рівень цукру в крові при діабеті

Дата: 06.04.2023 15:10
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

У боротьбі з діабетом і інсулінорезистентністю фізична активність відіграє не меншу роль, ніж спеціальна дієта. Розповідаємо, які види тренувань можуть допомогти знизити рівень цукру в крові, поліпшити сон і зняти стрес.
 Ці вправи підходять практично всім, в тому числі людям без особливої фізичної підготовки. А діабетикам вони просто необхідні. Експерти назвали найкращі види фізичної активності, які допоможуть боротися з діабетом.

Ходьба
 Це – найпростіший, але досить ефективний вид фізичної активності. Швидка прогулянка тривалістю від 30 хвилин до години 3 або 4 рази на тиждень допомагає знизити рівень цукру в крові і артеріальний тиск, додати енергії, поліпшити сон і зняти стрес.

Танці
 Любите танцювати? Чудово! Просто рухайтеся під улюблену музику протягом 25 хвилин 3 рази на тиждень – так ви допоможете серцю і легеням, нормалізуєте цукор і спалите калорії. Для цього навіть не потрібен партнер.

Плавання
 Плавання – ідеальний вид аеробного навантаження. Воно дозволяє одночасно опрацьовувати м’язи верхньої і нижньої частин тіла, не навантажуючи при цьому суглоби. Плавання також корисне для серця, ефективно знижує рівень холестерину і, зрозуміло, допомагає спалити зайві калорії.

Велосипед
 Велосипед – чудовий помічник у боротьбі з діабетом. Незалежно від того, використовуєте ви велотренажер або катаєтеся по околицях, 30 хвилин на день 3-5 разів на тиждень допомагають підвищити частоту серцевих скорочень, знизити цукор в крові і схуднути, не пошкодивши при цьому коліна й інші суглоби.

Підйом і спуск по сходах це – простий і здоровий спосіб спалити калорії і змусити серце і легені працювати ефективніше, особливо якщо у вас діабет 2-го типу. Підйом і спуск по сходах протягом 3 хвилин приблизно через годину або дві після їжі допомагає знизити цукор в крові.

Силовий тренінг
 Навіть легкі силові навантаження допомагають нормалізувати рівень цукру в крові, зміцнити м’язи і кістки. Для цього не обов’язково ходити в спортзал – ви можете виконувати силові вправи вдома. Підйом пляшок з водою, віджимання, присідання, випади чудово впораються із завданням.

Садівництво
 Якщо ідея традиційних вправ не для вас – не переживайте. Цей вид фізичної активності прискорює кровообіг, зміцнює м’язи і кістки та ефективно знижує рівень стресу.

Йога
 Заняття йогою зроблять вас сильнішими і гнучкішими, допоможуть утримувати рівновагу і наростити м’язи. Рухи, пози і зосередження на диханні сприяють зниженню стресу і нормалізації рівня цукру в крові.

За матеріалами інтернету 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних