A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Порядок надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних

Дата: 28.03.2023 11:27
Кількість переглядів: 105

«Порядком надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних» затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 р. № 124передбачено, що роботодавці, які за направленням центру зайнятості працевлаштовують зареєстрованих безробітних, які зазначенні у пунктах 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8 та 10 частини першої статті 14 Закону України “Про зайнятість населення” мають право на отримання компенсації за таке працевлаштування.

Варто зазначити, що дія вищезазначеного Порядку не поширюється на роботодавців, які є бюджетними установами або фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Для отримання компенсації роботодавцю необхідно подати до центру зайнятості відповідну заяву.

Заяви, передбачені пунктами 13—15 вищезазначеного Порядкуподаються роботодавцем до центру зайнятості, розташованого за місцем провадження діяльності роботодавцяпротягом двох місяців з дня працевлаштування особи. Такі заяви можуть бути подані особисто роботодавцем до центру зайнятості або через електронний кабінет роботодавця Єдиної інформаційно-аналітичної системи державної служби зайнятості з накладенням електронного підпису.

Не пізніше ніж через п’ять робочих днів з дня надходження заяви центр зайнятості у порядку обміну інформацією з Пенсійним фондом України та ДПС перевіряє зазначену в заяві інформацію з метою підтвердження відповідності умовам надання компенсації.

Рішення щодо надання або відмови у наданні компенсації приймається центром зайнятості та оформлюється відповідним наказом протягом п’яти календарних днів після отримання відповідної інформації з Пенсійного фонду України, ДПС та з урахуванням персональних даних про особу, якими володіє центр зайнятості.

Протягом трьох календарних днів повідомлення про прийняте рішення щодо надання компенсації чи відмови у її наданні надсилається роботодавцю у спосіб, обраний ним для подання заяви.

Розмір компенсації у кожному окремому випадку (залежно від категорії особи, яку працевлаштовано) визначається окремо.

У випадку, коли роботодавець змінив місце провадження своєї діяльності, таку компенсацію виплачує центр зайнятості, який розпочав виплату.

Роботодавець відповідає за достовірність даних щодо працевлаштування осіб та відповідності умовам, які є підставою надання компенсацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних