A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Археологічні дослідження в Залізцях

Дата: 14.08.2020 08:33
Кількість переглядів: 1774

Фото без опису

        Цього тижня  в Залізцях триває спільна  експедиція Охоронної археологічної служби Інституту археології  НАН України і Залозецького краєзнавчого музею. Археологи спільно із волонтерами вивчають територію біля костелу Св. Антонія XVI-XVII ст., де виявлено цивільне кладовище того ж періоду. Досліджені поховання належать як дорослим, так і дітям. Після  завершення досліджень антропологічні рештки будуть відправленні в Київ на експертизу, за результатами якої буде отримана  інформація про давніх мешканців. Зокрема, про їхні хвороби, патології, травми, професійні деформації, дієту харчування та ін. Артефакти з розкопок після реставраційних і консерваційних робіт будуть представленні в Залозецькому музеї після його відкриття.

        В експедиції беруть участь волонтери-історики з різних куточків України. Керівник експедиції - археолог Василь Ільчишин. Також в експедиції бере участь директор Тернопільського обласного центру охорони та наукових досліджень пам'яток культурної спадщини  Марина Ягодинська, з якою Залозецька експедиція паралельно проводить  розвідкові роботи на городищі княжої доби ( ХІІ-ХІІІ ст.) біля с. Городище Зборівського району, де виявили поховання того ж часу.

      Голова Залозецької селищної ради Любомир Фесик, відвідавши  місце досліджень, відзначив  високий професіоналізм  експедиції та  зауважив, що рівень здобутої інформації та артефактів не поступатиметься рівню інших міст і навіть обласного центру. Адже отримані  під час розкопок  матеріали значно доповнюють інформацію про духовне і матеріальне життя давнього населення Залізців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних