A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

16 ЛИПНЯ - ДЕНЬ ПРИЙНЯТТЯ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО СУВЕРЕНІТЕТ УКРАЇНИ

Дата: 16.07.2020 08:18
Кількість переглядів: 852

Фото без опису

       16 липня 1990 року  Верховна Рада Української РСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет УРСР, яка проголошувала державний суверенітет України як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади Республіки в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх стосунках. "За" проголосували 357 депутатів, зокрема, абсолютна більшість комуністів. Проти - четверо. 

       У преамбулі Декларації підкреслювалося, що Верховна Рада УРСР проголошує суверенітет України як "верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади республіки в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах".

      Одним з головних положень Декларації суверенітету України було положення про громадянство. Проголошувалося, що Україна має своє громадянство, де "всі громадяни рівні перед законом, незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової і національної приналежності, статі, освіти, політичних поглядів, релігійних переконань, роду і характеру занять".

       Декларація також проголошувала економічну самостійність України. У документі визнавала самостійність республіки у вирішенні питань науки, освіти, культурного і духовного розвитку української нації.

       30 років тому ми виявом непохитної політичної волі отримали передумови до незалежності, тому нині кожен з нас віддано обороняє безцінний дар – свою Україну.

       У цей день ми хочемо побажати миру нашому дому - Україні, злагоди та єдності, адже спільними зусиллями ми збережемо наш край. Нехай у Вашому серці ніколи не згасає вогонь любові до рідної землі, а з кожним подихом він здіймається з новою силою заради нашого квітучого майбутнього.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних