A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Впорядкування об'єктів культурної спадщини

Дата: 06.07.2020 09:00
Кількість переглядів: 871

Фото без опису

     Нещодавно виконкомом Залозецької селищної ради було прийняте рішення про впорядкування об'єктів культурної спадщини на території Залізців та в околицях. В першу чергу, слід врятувати і привести в належний вигляд існуючі об'єкти, які із різних (як суттєвих, так і маловагомих) причин були поза увагою в минулому. Одними із таких є пам'ятки єврейської культури Залізців. Зокрема, це мацеви із кладовища, які в радянський період були використанні як будівельний матеріал і порозкидані територією цілого селища. Відповідно із домовленостями між Залозецькою селищною радою та єврейською громадою в особі представника організації "Оелей Цадикім" Меїр Габай Ісраель розпочато демонтаж сходів біля поліклініки. Кураторами проекту є  Василь Ільчишин, Григорій Аршинов, Сергій Марцінко.
    Третього липня  практично вся  чоловіча частина  колективу Залозецької селищної ради, включно із головою - Фесиком Любомиром, потрудилися на славу! Половину надгробків демонтовано та відвезено на їх історичне  місце! До слова,  Залізці - одне із небагатьох містечок Галичини,  де збереглись унікальні пам'ятки минулих епох і які, водночас, потребують уваги. Наступного  тижня селищною радою заплановано відновлення фігури святого Івана Богослова, яка стоїть в полі за містечком, а також приведення до ладу замку, бункера І світової війни та ряду інших важливих об'єктів. Нагадуємо, що минулого року завдяки домовленостям між Залозецькою селищною радою та Благодійним фондом "Пам"ять і любов" було розчищено територію костелу Святого Антонія, який є однією із туристичних родзинок славного містечка Залізці!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних