A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Індексація пенсій з 1 березня 2024 року для колишніх військовослужбовців

Дата: 15.03.2024 12:38
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

23 лютого 2024 року Уряд ухвалив постанову № 185 "Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2024 році". Разом з проведенням індексації пенсій та щомісячних страхових виплат, підвищення розмірів мінімальних пенсій по інвалідності постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшення рівня мінімальних пенсійних виплат окремим категоріям пенсіонерів, проведена індексація і пенсій громадянам призначених відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб.

Так, з 1 березня 2024 року розміри пенсій, призначених відповідно до статей 13 (за вислугу років), 21 (по інвалідності) і 36 (в разі втрати годувальника) Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (без урахування надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації пенсії, доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, щомісячної доплати до пенсії, адресної допомоги до пенсійної виплати та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством) з урахуванням розміру підвищення пенсій з 01 березня 2022 року на 14% та з 01 березня 2023 року на 19,7% військовослужбовцям, особам, які мають право на пенсію за зазначеним Законом (крім військовослужбовців строкової служби), та членам їх сімей які призначені до 31 грудня 2023 року включно, підвищуються на коефіцієнт збільшення 1,0796, у межах максимального розміру пенсії, визначеного законом (23610 грн).

Підвищення пенсії встановлюється додатково до щомісячної доплати до пенсії, передбаченої постановою Кабінету Міністрів України від 14 липня 2021 року № 713 "Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб" (доплата до 2 000 грн).

Підвищення на коефіцієнт 1,0796 застосовується також у разі поновлення виплати пенсії, призначеної до 31 грудня 2023 року відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", та перерахунку пенсії, крім перерахунків у зв’язку з підвищенням грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців.

Також підвищено розміри мінімальних пенсій по інвалідності колишніх військовослужбовців, призначені відповідно до статті 22 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Слід зазначити, що розмір збільшення в результаті перерахунку пенсії з 1 березня 2024 року не може бути меншим за 100 гривень та більшим за 1 500 грн.

У зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб з 2 093 грн до 2 361 грн (на 268 гривень) Головним управлінням Пенсійного фонду України в Тернопільській області з 01 березня 2024 року проведено перерахунок складових пенсійних виплат, які базуються на розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність:

Усі перерахунки здійснюються у межах максимального розміру пенсії, визначеного законом. Тобто розмір пенсійної виплати після перерахунку (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, тобто 23 610 гривень.

З 1 березня 2024 року за матеріалами пенсійних справ проведені відповідні перерахунки по  8726  пенсійних виплат колишнім військовослужбовцям області.

Виплата перерахованих пенсій здійснюватиметься у виплатний період березня – з 4 по 25 число місяця.

 

 

 

Головне управління

Пенсійного фонду України

в Тернопільській області

 

15.03.2024


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних