Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Інформація, що зазначається у колонках 4-8 розд. І та 3-7 розд. ІІ податкової декларації з плати за землю при припиненні права власності або користування земельною ділянкою

Дата: 08.12.2023 11:08
Кількість переглядів: 48

Згідно з п.п. 14.1.147 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році (п. 287.1 ст. 287 ПКУ).

Форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.06.2015 № 560 зі змінами та доповненнями (далі – Декларація).

У розділі І Декларації «Розрахунок суми земельного податку» відображаються:

у колонці 4 – серія та номер документа, який засвідчує/підтверджує право власності/користування земельною ділянкою або право на земельну частку (пай) (відображається послідовність букв та цифр правовстановлюючого документа, наприклад серія та номер державного акта на земельну ділянку);

у колонці 5 – дата реєстрації прав власності/користування в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (у разі наявності);

у колонці 6 – номер державної реєстрації прав власності/користування в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (у разі наявності) – послідовність цифр.

у колонці 7 – зазначається частка днів у неповному місяці (прим. 12 Декларації);

у колонці 8 – зазначається кількість повних місяців володіння/користування земельною ділянкою.

У розділі ІІ Декларації «Розрахунок суми орендної плати» зазначаються:

у колонці 3 – дата укладання договору оренди земельної ділянки державної або комунальної власності;

у колонці 4 – номер укладеного договору оренди земельної ділянки державної або комунальної власності – послідовність цифр;

у колонці 5 – дата державної реєстрації прав оренди земельної ділянки;

у колонці 6 – номер державної реєстрації прав оренди земельної ділянки в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (у разі наявності) – послідовність цифр;

у колонці 7 – дата закінчення терміну дії договору оренди.

Всі дати зазначаються у такому форматі: дд.мм.рррр, де: дд – число місяця, мм – місяць, рррр – рік.

Інформація у колонках 3-4 розд. ІІ Декларації (послідовність цифр, дата) має відповідати інформації, зазначеній у договорі орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності.

У разі припинення права власності або користування земельною ділянкою (в т. ч. оренди земельної ділянки державної або комунальної власності) колонки 4-8 розд. І та колонки 3-7 розд. ІІ уточнюючої Декларації заповнюються аналогічно, оскільки в уточнюючій Декларації зазначаються податкові зобов’язання за період наявності прав власності або користування земельною ділянкою.

У разі припинення права власності або користування земельною ділянкою на підставі п. 46.4 ст. 46 ПКУ платник подає доповнення до уточнюючої Декларації з наданням інформації щодо державної реєстрації припинення цих прав.

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних