A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Роботодавцям Тернопільщини – компенсації, працівникам - заробіток

Дата: 02.03.2023 09:31
Кількість переглядів: 74

176 тис. грн компенсацій - за працевлаштування переселенців

За 1,5 місяця 2023 року 15 роботодавців звернулися до місцевих підрозділів Тернопільського обласного центру зайнятості за компенсацією на працевлаштування 20 переселенців, більшість з яких отримали роботу в сферах торгівлі, переробної промисловості, освіти. Уже профінансовано 176 тис. грн. Загальна тривалість надання такої компенсації - два місяці з дня працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

З 16.02.2023 передбачено надання роботодавцям нових видів компенсацій:

1) компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску за відповідну особу за місяць, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску – за працевлаштування роботодавцем строком не менше ніж на 2 роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих понад 1 місяць безробітних певних категорій з числа осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні. 

Загальна тривалість виплати - 12 місяців впродовж наступних двох років.

2) 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше мінімальної зарплати – за працевлаштування роботодавцем за направленням центру зайнятості строком не менше ніж на один рік осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років, а також осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць і належать до осіб з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; учасників бойових дій.

Загальна тривалість виплати - 6 місяців впродовж наступного року.

3) 50% мінімальної заробітної плати за відповідну особу за місяць, за умови якщо роботодавець за направленням центру зайнятості працевлаштовує зареєстрованого безробітного із числа осіб: віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 міс.; віком до 35 років – на перше робоче місце; звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після звільнення.

Загальна тривалість виплати - не більше 6 місяців за умови збереження гарантій зайнятості особи протягом періоду, що перевищує виплати у два рази.

Детальніше про нові види компенсацій тут - https://ter.dcz.gov.ua/novyna/uryad-rozshyryv-programu-kompensaciy-robotodavcyam-za-pracevlashtuvannya-okremyh-kategoriy 

Також у 2023 році продовжує діяти урядова програма щодо виплати (впродовж 2 місяців) компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-robotodavcyam-za-vpo ).

За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості або в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) чи на «гарячу» лінію для роботодавців у Тернопільському ОЦЗ за тел. (0352) 23-49-82.

 

 

Зборівський відділ

Тернопільського обласного центру зайнятості

                                                                                               (тел. (03540)2-13-85,2-19-07)

(https://mistaua.com/Новини/Економіка/майже-тисяча-жителів/213269/?setcity=851)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних