A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Вуличні тренажери: які вони бувають і як до них підходити

Дата: 18.10.2022 12:25
Кількість переглядів: 288

Вуличні тренажери підрозділяються на дві великі групи: кардіо, спрямовані на зміцнення серцево-судинної системи, і сприяють  спалюванню зайвих калорій та силові - для додання красивого рельєфу та тонусу м’язів.

Кардіо-тренажери не тільки зміцнюють серцевий м’яз, а й підвищують витривалість організму. Дівчата, які влітку аж надто переймаються своїм зовнішнім виглядом та здоров’ям, віддають перевагу саме їм, тому, що вони сприяють швидшому спалюванню калорій.

До кардіо-тренажерів належать такі:

Крокомір — тренажер, що імітує ходу. Конструкція являє собою дві стійки, з’єднані загальним поручнем. Є нековзаючі підніжки. Рухи поєднують ходу на лижах і звичайний крок. Заняття на ньому сприяють зміцненню суглобів, м’язів спини, ніг, підвищують  еластичність зв’язок. Навантаження підбирають залежно від ваги. Збільшують її за рахунок частоти і швидкості рухів.

Степпер – це стійка з опорою нагорі, а внизу розташований рухливий модуль. Займаючись на степпері, дівчина імітує ходьбу по східцях. Степпер допомагає надати стегнам і сідницям красиву форму. Під час тренування задіяні м’язи преса і спини. Крім того, відбувається зміцнювальний вплив на серцево-судинну і дихальну системи.

Еліптичний тренажер нагадує велотренажер з додаванням ходи на лижах. Свою назву він отримав завдяки особливостям руху модулів по траєкторії еліпсоїда. Заняття на ньому позитивно впливають на стан ніг, спини. Під час вправ на цьому тренажері задіяні групи м’язів преса, сідниць і рук. За рахунок помірного навантаження заняття на ньому безпечні для опорно-рухового апарату.

Велотренажер на вулиці практично не відрізняється від звичайного велотренажера. Дівчині, наприклад, потрібно також крутити педалі, допомагаючи собі руками. Це один з популярних тренажерів для схуднення. Додатково «опрацьовуються» сідничні і литкові м’язи. Нехай велотренажер поступається за ефективністю біговій доріжці, але є оптимальним альтернативним варіантом.

Вуличний тренажер «Маятник» допомагає пропрацювати м’язи преса і ніг. В основі його роботи полягає принцип вільного розгойдування. Конструкція «Маятник» являє собою стійку з ручками і підвісним механізмом для ніг. Використовуючи власну вагу, той, хто працює на тренажері, починає здійснювати рух, розгойдуючи нижні майданчики. Заняття на цьому тренажері допомагає прибрати жирові відкладення з боків, живота і талії.

Лижний тренажер. Якщо ви хочете поліпшити свою поставу, варто включити заняття на ньому в тренування. Крім того, відбувається зміцнення серцевого м’яза і спини. Завдяки особливостям конструкції відбувається щадний вплив на опорно-руховий апарат. Тому цей тренажер безпечний для хронічних хворих суглобів.

«Твістер» опрацьовує всі м’язи преса. Конструкція складається зі стійки з модулем у вигляді диска. Треба встати на нього і крутити тулуб в різні боки. Один з популярних вуличних тренажерів для дівчат. Адже він допомагає домогтися тонкої талії.

Заняття на кардіо-тренажерах рекомендують чергувати з силовими вправами. Тоді дівчина зможе пропрацювати всі групи м’язів і підвищити витривалість. Більшість тренажерів даної групи дають щадне навантаження на хребет і суглоби.

Силові

Силові тренажери спрямовані на опрацювання різних груп м’язів і надання їм гарної форми. Недостатньо просто спалити зайві калорії кардіо-тренуваннями, потрібно підтримувати тонус м'язів. У цьому допоможуть наступні вуличні тренажери:

Найпопулярніший — це турнік. Він відрізняється функціональністю, завдяки чому виходить задіяти практично всі групи м’язів. За допомогою різних вправ вдається спалити жирові відкладення в області боків і живота.

Жим від грудей з положення сидячи. Особливість конструкції полягає в тому, що спинка служить опорою для живота. Тому тулуб під час занять знаходиться в правильному положенні і не відбувається перенавантаження.

Тренажер для згинання/розгинання ніг часто включають в свою програму для схуднення дівчата. Це сидіння з ручками з боків і важелем з валиками. Також конструкція доповнена обтяжувачами. Вправа заснована на згинанні/розгинанні стегон. Допомагає впоратися з целюлітом.

Вуличні тренажери: коректуємо фігуру і підтримуємо тонус м’язів

Підготовлено за матеріалами Інтернет-видань. Фото з відкритих джерел


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.