A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

На Зборівщині допомогли знайти роботу 35 особам з інвалідністю

Дата: 01.12.2021 15:08
Кількість переглядів: 288

Третього грудня ми щороку відзначаємо Міжнародний день осіб з інвалідністю. У місцевих підрозділах служби зайнятості Тернопільщини таким особам сприяють у підборі підходящої роботи відповідно до їх професійних навичок і знань, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації, побажань людини; організовують професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації; залучають до посильної тимчасової зайнятості, навчають техніці пошуку роботи та самопрезентації, сприяють у започаткуванні власної справи.

Аби наблизити соціальні послуги до громадян, в об’єднаних територіальних громадах Зборівщини  облаштовано 3 робочих місця для представників служби зайнятості, які у визначені дні надають відповідні консультації жителям громад, у тому числі й особам інвалідністю.

З початку цього року за сприянням у працевлаштуванні до Зборівської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості звернулося 130 осіб з інвалідністю, з них 126 мали статус безробітного (у т.ч. 2 – учасники АТО/ООС);  з них 35-ть – працевлаштовано; 14 - проходили професійне навчання; 1 - брав участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Для 38 безробітних згаданої категорії продовжується пошук підходящої роботи,  них 36 отримують допомогу по безробіттю.

На 01 грудня 2021 року роботодавці області пропонують роботу для 52 осіб з інвалідністю. Найбільше таких вакансій зареєстровано у м. Тернополі та Тернопільському районі – 36 вакансій. Своїм працівникам роботодавці готові платити до 9,4 тис. грн. Найбільша потреба в контролерах з енергонагляду, слюсарях з рухомого складу, продавцях та водіях автотранспортних засобів.

 

Відділ організації працевлаштування населення

Зборівської районної філії

Тернопільського обласного центру зайнятості

(тел.( 03540)-2-13-85).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.