A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

28 ЛИСТОПАДА - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

Дата: 28.11.2020 16:00
Кількість переглядів: 5484

Щороку 28 листопада, у четверту суботу місяця, в Україні вшановують День пам'яті жертв голодоморів.

Голодомор спричинив загибель мільйонів українців. Моральний обов’язок держави та суспільства перед минулими та наступними поколіннями – вшановувати пам’ять жертв трагедії.

Цьогорічні вшанування відбуваються в особливих умовах. Життю людей загрожує пандемія коронавірусної хвороби. Запроваджені карантинні заходи вносять обмеження і у проведення масових меморіальних заходів. Але ця обставина не може перешкодити гідному вшануванню пам'яті жертв Голодомору.

З огляду на «карантин вихідного дня», у п’ятницю 27 листопада в Залізцях відбувся мітинг-реквієм, присвячений Дню пам’яті жертв голодоморів, в якому взяли участь працівники селищної ради та свідомі українці - патріоти, жителі нашого містечка і його гості.

Працівники Залозецького МБК підготували невелику театралізовану постановку «Вогонь скорботи в серці на віки», в якій намагалися передати весь жах тих страшних часів. Перед глядачами поставали душі маленьких дітей з окрайчиками хліба як символ усіх невинно закатованих Голодомором.

До присутніх звернувся голова Залозецької селищної ради Андрій Нога, який наголосив, що, розбудовуючи власну державу, ми маємо пам’ятати про кожну історичну віху – сумну і радісну, вчитися на помилках, робити все можливе, аби подібне не повторилося.

В пам'ять про жертви Голодоморів на площі біля селищної ради свічками – лампадками був викладений символічний хрест, щоб невинно закатовані душі із небес побачили вогники нашої за них молитви.

Н.Романишин



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.