A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Особливості заповнення додатку ВП до декларації з прибутку з метою виправлення помилок ??

Дата: 29.10.2020 09:15
Кількість переглядів: 679

Фото без опису

????????? Офіс великих платників податків ДПС нагадує, що при виправленні помилок, яке здійснюється у звітній (звітній новій) Декларації за податковий період, наступний за періодом, у якому виявлено помилки – в додатку ВП до Декларації необхідно????

?? відобразити правильні показники за податковий період, який уточнюєте;

?? порівняти їх з відповідними рядками Декларації, яку уточнюєте;

?? визначити суму збільшення (зменшення) податкового зобов’язання з податку на прибуток, пеню та суму штрафу.

Сума збільшення (зменшення) податкового зобов’язання, пеня та сума штрафу з додатка ВП переноситься до частини «Виправлення помилок» Декларації (рядки 26-29, 31-33).

Додаток ВП «Розрахунок податкових зобов’язань за період, у якому виявлено помилку(и) складається з трьох таблиць????

?? Таблиця 1. «Врахування помилки(ок) у звітному (податковому) періоді, наступному за періодом, за який виявлено помилку», для відображення уточнюючих показників основної декларації (рядки 1 – 25, 35 Декларації);

?? Таблиця 2. «Результати виправлення помилок(ки)», для відображення результатів виправлення помилок (рядки 26 – 29, 31 – 33 Декларації);

?? Таблиця 3. «Наявність поданих до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств додатків – форм фінансової звітності за звітний (податковий) період, що уточнюється». Тут необхідно зазначити фінансову звітність за звітний (податковий) період, що уточнюєте.

У випадку подання уточнюючої Декларації, у полі 3 її заголовної частини зазначається звітний (податковий) період, за який здійснюється уточнення. Додаток ВП до Декларації не заповнюється. В такій Декларації зазначаються вірні показники доходів, фінансового результату до оподаткування, різниць які виникають відповідно до ПК, об’єкта оподаткування податком на прибуток, а сума збільшення (зменшення) податкового зобов’язання, пеня та сума штрафу відображається у частині «Виправлення помилок» Декларації (рядки 26 – 27, 29 – 30, 31, 33 – 34).

При цьому, нагадуємо, що наразі, в результаті прийнятих законодавчих змін передбачена можливість надання платниками податків уточнюючої інформації стосовно задекларованих ними пільг.

Також звертаємо увагу, у разі внесення змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення платником помилок відповідно до ст. 50 ПКУ пеня, передбачена ст. 129 цього Кодексу не нараховується, якщо зміни до податкової звітності внесені протягом 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання, визначеного цим Кодексом.

Джерело?? https://news.dtkt.ua/accounting/reposts/65768


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних