A A A K K K
для людей із порушенням зору
Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Щорічний фестиваль у Залізцях

Дата: 24.01.2020 14:43
Кількість переглядів: 1137


Фото без опису

Уже  кілька років поспіль в час Різдвяних свят над Залізцями лине коляда: фольклорні колективи громади збираються на щорічний фестиваль «Колядуємо всією Залозецькою родиною».

     Цьогоріч лагідна погода сприяла велелюдному святкуванню. Тепло витало як в повітрі, так і поміж людей. Усмішки, щирі Різдвяні вітання, колядки та посівання, виставка творчих робіт вихованців Залозецького еколого-натуралістичного центру, картин учнів художнього відділення дитячої музичної школи – все разом створювало незабутній єдиний святковий настрій.

      Усіх присутніх вітали зі святами перший заступник голови Зборівської райдержадміністрації Марія Назарчук; селищний голова Любомир Фесик, який щиро засіяв залозчан та гостей містечка пшеницею, житом, пшоном, цукерками та добрим словом; творчі колективи сіл громади, які колядували та щедрували, вітали та прославляли народження Христа.  Легенькою ніжною хмаринкою линули понад містечком вірші молодого талановитого  поета  Богдана  Фесика, які зі сцени читав сам автор.

       По праву господарями свята можна назвати колектив Залозецького МБК, які озвучували фестиваль, вели фото- та відео зйомку, виступали на сцені. Це і народний аматорський гурт «Галичани» ( творчий керівник І.Ракочий), і театральний колектив  місцевого будинку культури (художній керівник Я.Слотюк). Не можна не згадати фольклорний колектив Залозецької дитячої музичної школи (керівник Н. Коженьовська), які дзвінкими «ангельськими» голосочками вітали народження Спасителя.

        Усі бажаючі мали змогу скуштувати традиційну залозецьку юшку, яка варилася безпосередньо тут, на майдані, зігрітися теплим чаєм та смачним печивом.

       Цьогорічний фестиваль запам’ятається присутнім і ще однією родзинкою: Залозецька громада започаткувала випуск власної газети «Залозецький край», і всі присутні могли отримати її перший номер.

       Фестиваль «Колядуємо всією Залозецькою родиною» пройшов на високому організаційному та професійному рівні. По завершенню свята кожен колектив отримав Грамоти та Подяки, а кожен із присутніх – незабутні враження.

                                                                                                                                                     Наталія Романишин



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних