Залозецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Художньо-мистецький пленер у Залізцях

Дата: 15.10.2019 10:10
Кількість переглядів: 1085

 

 

Фото без опису

13 жовтня у Залізцях відбулася неординарна подія: на один день містечко стало осередком мистецького пленеру.  Знані митці та юні художники Тернопілля в цей день малювали привабливі куточки Залізців, щоб на полотні залишити мальовничу красу нашого містечка. Приємно усвідомлювати, що із багатьох запропонованих їм поїздок осінньою Україною «чарівники фарби і полотна» обрали саме наші Залізці. І зовсім не помилилися! Здається, що сама природа подбала про те, щоб пленер вдався на славу: пофарбувала листя на деревах у жовтаво-багряні відтінки, замайоріла айстрами по садках …

В цей день в Україні святкують День Художника. Знаково, що саме в таке свято  за сприяння селищного голови Л.І.Фесика у Залізцях урочисто відкрилося нове приміщення художнього відділення Залозецької дитячої музичної школи. На правах господарів директор музичної школи Ярослав Горішній та вчитель-наставник художнього відділення Ольга  Мищук запрошували гостей оглянути світлі та затишні класи. А гості то імениті, відомі! Заслужений художник України Євген Удін; лауреат премії ім. Ярослави Музики Володимир Шумило; майстер художніх народних промислів, лауреат премії ім. Олени Кульчицької Любов Поворозник; художник, лауреат премії ім. братів Лепких Микола Кафтан; художник-наставник студії «Дивотворчики» Ольга Базник – Щедріна; вчитель образотворчого мистецтва ЗОШ №4 м. Тернополя  Галина Кізілова; заступник директора з навчально-виховної роботи Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій і моніторингу Галина Федун.  А скільки юних художників було! І кожен із них уже «заслужений», бо в цей день заслужив нашу увагу, оплески, а від господарів – солодкі подарунки.

Кожен із художників – чи то юних, чи уже досвідчених – повертався додому із Грамотами та Подяками від організаторів пленеру, подарунками та солодощами від селищного голови Фесика Л.І. Також Любомир Іванович вручив кожному гостю на згадку про наше містечко буклети «Залозецький край» .

Святковий день закінчився непомітно. Мине багато років, і колись на одній із виставок відомого художника ми побачимо картини, які мальовані в далекому 2019 році. Побачимо наші Залізці, старенький костел, церкву, озеро… І серцю стане тепло-тепло: своє, рідне!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних